Elkészítés: Először a pudingot készítjük el, mert annak hűlnie kell. A 2 csomag epres pudingot összekeverjük az 5 evőkanál cukorral, simára keverjük a 7 dl tejjel, és a folytonos keverés mellett sűrűsödésig főzzük. Amikor kész, hideg helyre tesszük.
Majd a 10 tojásból a szokott módon piskótát sütünk. Természetesen ha valaki szeretné, nagyon szívesen leírom ennek a menetét is!!!!! Kb. 20x30cm-es tepsiben sütjük.
Amikor megsült, még melegen 3 felé vágjuk, és 3 külön tálcán hagyjuk hűlni.
Amíg a piskóta hűl, robotgéppel, botmixerrel, turmixszal... ami kéznél van pépesítjük a szép epreket. Néhány szemet viszont meghagyunk a díszítéshez!
Ez idő alatt remélhetőleg kihűlt a pudingunk. Ha már hideg vagy majdnem hideg, hozzákeverünk robotgéppel 5-6 dkg margarint és a pépesített epret. Ezután kemény habbá verjük a tejszínt úgy, hogy közben hozzáadjuk az 1 csomag habfixálót vagy zselatin fixet. Én ez utóbbit szoktam használni, mert jó kemény lesz tőle a hab. Az én módszerem így néz ki: kb. 1 percig 2-3-as fokozaton keverem a tejszínt, ekkor beleöntöm - folyamatos keverés közben - a zselatinfixet, majd 3-as fokozaton addig keverem a géppel, amíg a kívánt keménységet el nem éri.
Amikor kész, rövid időre hűtőbe tesszük a habot, hogy még jobban összeálljon. Ez kb. fél óra. Majd a habot és az epres krémet szépen összekeverjük, inkább csak forgatjuk. Ekkora valószínűleg kihűlt teljesen a piskótánk - ha véletlenül mégsem, akkor várjunk, amíg teljesen hideg lesz - és mindkét réteget megkenjük a krémmel, valamint a tetejére is kenünk belőle.
Ha nincs körülötted torkoskodó férjed és kisfiad, talán még az oldalára is jut a krémből!! :)
A tetejét félbevágott eperszemekkel díszítjük, és a tasakon lévő leírás szerint elkészített tortazselével bevonjuk.
Picit hűtőbe tesszük, majd kockára vágva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.