A tojásokat összekeverjük a porcukorral, egy csipet sóval, a vaníliaaromával, a tejszínnel, és a szénsavas ásványvízzel. Ezután hozzászitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, és egy evőkanál olajat. Addig keverjük, míg egy sima állagú, nem túl sűrű palacsintatésztát kapunk. (Keverés közben, ha szükséges, akkor még adjunk hozzá ásványvizet.)
Olajjal kikent palacsintasütőbe kisütjük a palacsintákat. Az előzőleg megsütött és feldarabolt sütőtököt alaposan összekeverjük a mascarponéval, a mézzel, a vaníliás cukorral, és a fűszerekkel. Ezután legalább egy fél óráig állni hagyjuk, hogy az ízek kellően összeérjenek.
A kisütött palacsintákat ízlés szerint megtöltjük a mascarponés sütőtökkrémmel. Tálalás előtt a megtöltött palacsintát tányérra heylezzük, és megcsorgatjuk olvasztott csokoládéval.
Megjegyzés
A sütőtökből pl. egy finom krémet is készíthetünk, majd megtölthetjük vele a kisült palacsintákat. Egy próbát mindenképpen megér.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.