Elkészítés: Az oldalast a csontok mentén darabolom, 1 órát előfőzöm (így a felesleges sót és az erős füstös ízt elveszíti). A rizst félpuhára párolom. A káposztalevelekről az ereket elvékonyítom, - ha nagyok, kettévágom - az apró káposztával külön kiöblítem.
Egy nagyobb edényben, amiben a káposzta együtt fog főni, a vöröshagymát felhevített zsiradékban szalmasárgára pirítom (felét a töltelékhez kiveszem). Megfuttatom rajta a köményt, ráteszem a szálas káposztát, egész borssal, babérral fűszerezem, felöntöm kb. 1,2 liter vízzel (a hús főzőlevét is használhatjuk), közé teszem az oldalasdarabokat.
A darált húshoz adom a rizst, a vöröshagyma másik felét, a reszelt fokhagymát, sót, borsot, őrölt paprikát, majoránnát, piros aranyat, kevés ételízesítőt, a tojást. Összekeverem, és a húsmasszát a káposztalevelekbe töltöm.
A töltelékeket az apró káposzta tetejére sorakoztatom és lefedve főzöm kb. 1 órát.
Közben zsemleszínű, pirospaprikás rántás készítek a lisztből.
A töltelékeket kiveszem, a káposztát berántom, borsikafűvel ízesítem, csipet cukorral is lágyítom az ízeket, visszateszem a töltelékeket, és együtt lassan forralom néhány percig.
Tálalásnál a tányérra szedem az apró káposztát a füstölt hússal, töltelékeket teszek rá, és sok tejföllel kínálom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.