Elkészítés: A sütőt melegítsük elő 160 fokra. Kockázzuk fel apróra a száraz kenyeret, majd egy sütőtálcára szórva süssük 15 perc alatt aranybarnára. A sütőből kivéve a sütő hőfokát emeljük 180 fokra.
A pirított kenyérkockákat szórjuk egy nagy tálba, keverjük össze a lereszelt sajttal, a cayenne borssal, az oregánóval, a zúzott fokhagymával, a reszelt citromhéjjal, az aprított szardellával és az olívaolajjal.
Olajozzunk ki egy sütőtálcát és helyezzük rá a halfilét, a bőrével felfelé, irdaljuk be. A kruton-keveréket oszlassuk el egyenletesen a halszeletek bőrös felén, kissé nyomkodjuk le. A sütő középső rácsán süssük készre 8-10 perc alatt.
Ezalatt készítsük el a salátát: az édesköményt szeleteljük olyan vékonyra, amennyire tudjuk. A metélőhagymát aprítsuk fel, majd keverjük össze az édesköménnyel és a rukkolával. Locsoljuk meg a citrom levével és olívaolajjal – ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd alaposan forgassuk össze.
A megsült ropogós hal mellé kínáljuk ezt a frissítő salátát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.