Elkészítés: A boros páchoz a vörösborban 10 percig főzzük a fűszereket, majd hűtsük le, és így használjuk pácolásra.
A szarvasgerincet érleljük 2 napig a zöldséges-boros pácban.
A főzés napján a zöldségeket és a hagymát pucoljuk meg, szeleteljük fel karikákra, és fektessük egy tepsi aljára. Erre tegyük rá a húst, majd locsoljuk meg a borral, és légmentesen lefedve 170 fokon 40 percig süssük.
Közben a kelleveleket enyhén sós vízben forrázzuk le. A főtt hideg rizsbe keverjünk két tojást, sózzuk, borsozzuk, és tegyünk hozzá borban felfőzött áfonyát is. Ezzel a töltelékkel töltsük meg a káposztaleveleket, és fektessük egymás mellé egy kivajazott tűzálló tálba, majd a húsleveskockából készített levesünkkel meglocsolva, lefedve pároljuk készre.
A tepsiből öntsük egy kis edénybe a hús mellett párolódott zöldségeket és a boros húslét, majd keverjük össze 3 dl hideg vízben elkevert Knorr Vadas Rafinériával. Kevergetve felforraljuk, 3 perc alatt készre főzzük.
A szarvasszeletekre vagy mellé tálaljuk a Rafinériás vadas szószt, töltött kelkáposztával adjuk az asztalra.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.