A száraz hozzávalókat, a kétféle lisztet, a nádcukrot, a darált mandulát és a citrom reszelt héját összekeverjük egy egy tálban. Hozzáöntjük a citromlevet, az olajat, egy kevés vaníliaaromát és annyi vizet (kb. 1,5-2 dl), hogy nagyon sűrű palacsintatésztaszerű állagú legyen.
Gyorsan összekeverjük, papírkapszlival bélelt muffinsütőformába adagoljuk a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 20-25 perc alatt készre sütjük.
A muffinkészítés egyik titka, hogy soha ne kevergesd hosszan a száraz összetevőket a nedvesekkel, és ne hagyd sokáig állni.
Megjegyzés
Ez egy jól bevált tojásmentes alaprecept, amit tudsz kedvedre variálni. Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.