Elkészítés: A vajat felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, és habzásig hevítjük, majd a forró tejjel felöntjük, habverővel simára keverjük. Sűrű mártást készítünk, amit sózunk, borsozunk, és a szerecsendióval is ízesítünk. A kész mártást kihűtjük. A főtt tojásokat és a felvágottat apróra vágjuk, összefogatjuk a sűrű mártással, ha szükséges, kevés morzsát tehetünk hozzá, hogy jobban lehessen formázni. Lepényeket formázunk, és a szokásos módon bepanírozzuk. Forró, bő olajban kisütjük. Az olajból kivéve szalvétára tesszük, hogy a felesleges olajat felitassuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 224 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.