A lisztet, a procukrot összekeverjük, a margarinnal morzsásra dörzsöljük, köpeébe tesszük a 3 tojás sárgáját, és az 1 dl tejfölt, és simára dolgozzuk össze (fontos,hogy minél gyorsabban dolgozzunk, mert olvad a margarin, folyik a tészta). Egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
Amíg szilárdul a tészta, kimagozzuk, felnegyedeljük a szilvát, a cukrot összekeejük a vaniliáscukorral és a fahéjjal, és a keveréket a szilvára szórjuk, és álln hagyjuk.
Az egy óra elteltével a tésztát kivesszük a hűtőből, kettévágjuk, nem pontosan középen, az egyik - amiből az alja készül -, egy kicsit nagyobb legyen, és a két félből cipókat formálunk.
A cipókat, a nagyobbal kezdve, lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, úgy, hogy egy 35x30 centis tepsit ki tudjunk vele bélelni.
Mielőtt a tésztát beleraknánk, a tepsit sütőpapírral kibéleljük, és arra helyezzük a tésztát. MEgszórjuk zsemlemorzsával, a draált dió felével, majd egyenletesenelosztva rárakjuk a levétől lecsurgatott szilvát.
A szilva tetejét megszórjuk a darált dió másik felével, majd ráhelyezzük a másik, kisebb cipóból nyújtott tésztalapot.
A pite tetejét tojásfehérjével megkenjük, majd villával egyenletesen tepsiszerte megszurkáljuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.