Dubarry-csirkemell
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Tojásos nokedli fejes salátával
Csupacsokis brownie
Klasszikus kuglóf
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Epres blondie
Hagymás rostélyos
Babgulyás
Mirinda-szelet
Körömpörkölt csülökkel
Zsemlegombóc
Farsangi szalagos fánk
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott zöldbab darált hússal
Finomfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Habos-citromos pite recept
recept
Mester
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTej

Habos-citromos pite

65 perc
8 adag
Megfizethető
2024. 08. 24.

Elkészítés

  1. A tésztához elmorzsoljuk a lisztben a vajat. Hozzáadjuk a cukrot, az elhabart tojást és 1 csipet sót. Egy kevés hideg víz hozzáadásával tésztává gyúrjuk a hozzávalókat, majd folpakba csomagolva betesszük a hűtőbe 20 percre.
  2. Közben a krémhez szétválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjéket félretesszük a habhoz. A megmosott citromok levét lábasba facsarjuk, hozzáadjuk az egyik lereszelt héját, a tejet, a tojássárgájákat, a vajat 20 dkg cukrot. Habverővel sima eleggyé dolgozzuk a hozzávalókat, majd elkezdjük melegíteni. Hozzáadjuk a keményítőt, és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük a krémet. Azután lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
  3. A pihentetett tésztát lisztezett felületen 3-4 mm vastag körré nyújtjuk, és kibélelünk vele egy kivajazott piteformát úgy, hogy pereme is legyen. Villával megszurkáljuk az alját néhány helyen, majd ráterítünk egy darab sütőpapírt, rászórjuk a szárazbabot, és 180 fokon kb. 12 percig sütjük. Ezután eltávolítjuk a papírt a babbal együtt, majd visszatoljuk a tésztát a sütőbe, és aranybarnára sütjük 2-3 perc alatt.
  4. Az elősütött tésztára kanalazzuk a citromos krémet, és elegyengetjük a tetejét. A tojásfehérjékből kemény habot verünk a maradék cukorral. A krémre simítjuk, a tetejét megmintázzuk, majd a 140-150 fokos sütőben addig sütjük, amíg megkeményedik, és világosbarna lesz, kb. 8 percig. Hagyjuk a pitét teljesen kihűlni, majd felszeletelve tálaljuk.
Megjegyzés
Miután szétválasztottad a tojásokat, a fehérjéket felhasználásig tedd be a hűtőbe.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Hasonló receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Illatos-omlós csirke recept
Recept
Egyszerű

Illatos-omlós csirke

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

|

2025.02.07.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.