A hagymát felaprítjuk, kevés olívaolajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húst, alaposan kifehérítjük. Sózzuk, fűszerezzük, puhára pároljuk. Menet közben még hozzáadjuk a kicsire kockázott keménytojást és a szintén felaprított olajbogyót.
Közben a cukkiniket alaposan megmossuk, félbevágjuk, kikaparjuk a magját és a húsából is annyit, hogy egy nagyobb mélyedés legyen a közepén, ahová majd a töltelék kerül. A zöldséget szintén felaprítva a húshoz keverjük.
A cukkinit enyhén sós, forrásban lévő vízben pár perc alatt átfőzzük, majd egy nagyobb tepsire helyezzük. A mélyedéseket szépen kitöltjük a hússal, a tetejére paradicsomszeleteket helyezünk, végül tejfölt púpozunk vagy sajtot teszünk rá. Pár perc alatt forró sütőben (lehetőleg grill fokozaton) átmelegítjük, míg a sajt/tejföl meg nem pirul a tetején. Friss kenyérrel tálaljuk. Ha kiadósabbra tervezzük, adhatunk mellé rizst is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.