Elkészítés: A kétfajta lisztbe belekeverjük a sót, majd gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejszínt, összegyúrjuk a tésztát szép sima gombóccá, majd hűtőszekrénybe tesszük kb. fél órára.
Amikor kivesszük a tésztát a hűtőből, enyhén lisztezett deszkán kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük a megmaradt felvert fehérjével, megszórjuk sajttal vagy bármilyen ízletes maggal. Rombusz alakúra vágjuk.
Sütőpapíros tepsibe tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütés) kb. 16-18 perc alatt megsütjük.
Egészséges és nagyon finom sós sütemény bármilyen alkalomra.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.