Elkészítés: A cukkiniket félbevágjuk, belsejüket kiszedjük, félretesszük. A cukkinik belsejét kicsit sózzuk, fűszerezzük.
A darált húst összekeverjük a tojással, rizzsel, sóval, borssal, paprikával, egy kis fűszerrel, összetört fokhagymával. Ráöntjük a megdinsztelt hagymát (1 fej), amit előtte olívaolajon megfuttattunk.
Összekeverjük kézzel, kicsit megnyaljuk az ujjunkat, hogy elég sós-e a massza.
Megtöltjük ezzel a kis cukkinikosarakat, majd jénaiba pakoljuk. Alá egy adag húslevest (1 kocka+3 dl víz) öntünk.
Beledobunk egy kisebb darab kaprot és 3 db babérlevelet, és a cukkiniből kifaragott darabokat.
30 percig fólia alatt pároljuk.
Ha kész, leöntjük róla a levet egy edénybe, amiben előtte megpároltunk egy felkockázott, pici paprikával megszórt hagymát. Összefőzzük, majd ebbe beletesszük az apróra vágott kaprot.
Főzzük még vagy 5 percig, hogy a kapor aromája kifőjjön belőle. Aztán beleborítjuk a kefirt vagy tejfölt, botmixerrel simára keverjük, majd kis lisztet (1 kk) szórunk bele, besűrítjük, majd jöhet a mixer újra. Picit megsózzuk, és egy pár csepp ecettel ízesítjük.
Ezt a szószt a cukkinik tetejére öntjük, és visszatoljuk 5 percre a sütőbe
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.