Előkészítés: A zsemlét vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A feta sajtot csíkokra szeljük. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beledobjuk a hagymát, és kevergetve üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, az oregánót, összekeverjük és kihűtjük. A darált húsokat tálba tesszük, hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlét, a kihűlt hagymát, a tojást, sózzuk, borsozzuk, és sima masszává gyúrjuk. Nagy darab alufóliára, egymást kicsit fedve kiterítjük a szalonnaszeleteket, rásimítjuk a húsmasszát, ráterítjük a sonkaszeleteket, erre a sajtot, majd a fólia segítségével összetekerjük. Tepsibe tesszük, kb. 30 percig a fóliában sütjük, majd középen kettényitjuk a fóliát, és további 30 percig sütjük. Teljesen kihűtjük, és felhasználásig fóliába tekerve a hűtőbe tesszük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: másnap
1 adag: 430 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.