Előkészítés: A burgonyát megmossuk, és héjastól, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, meghámozzuk, és azonnal, melegen, burgonyanyomón áttörjük. A lisztet hozzászitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a 2 evőkanál margarint, megsózzuk, és egy csipet szerecsendiót adunk hozzá. Összegyúrjuk, alufóliába csomagoljuk, és kb. fél órát állni hagyjuk.
A zsemlét kb. 1x1 cm-es kockára vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, és zöldjével együtt nem túl vékony karikára vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, és szétnyomkodjuk. A virslit apró kockára vágjuk. A petrezselymet megmossuk, szárazra rázzuk, és felaprítjuk. A sült hús szaft kockát negyed liter vízben felfőzzük.
8 dkg margarint egy nagy serpenyőben felolvasztjuk, és a zsemlemorzsát kevergetve aranysárgára pirítjuk benne.
Felolvasztjuk a maradék 2 dkg margarint, megfuttatjuk benne a hagymát, beletesszük a virslit, és megpirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a petrezselyem felét, és összekeverjük a zsemlekockák felével.
A sült húsos szaftba beleszórjuk a zöldhagymát, az összezúzott fokhagymát, sűrűre főzzük, és a maradék petrezselyemmel megszórjuk.
A burgonyás tésztát kb. ceruza vastagságúra kinyújtjuk, 12x12 cm-es négyzetekre vágjuk. Minden négyzet közepére 1-1 púpozott teáskanál tölteléket teszünk, összefogjuk a csücsköket, és nedves kézzel gombócokat formálunk.
Forrásban lévő enyhén sós vízben kb. 25 perc alatt kifőzzük. Szűrőkanállal kiszedjük, jól lecsepegtetjük, megforgatjuk a pirított zsemlemorzsában, és a hagymamártással tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.