Előkészítés: A burgonyát megmossuk, és héjastól, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, meghámozzuk, és azonnal, melegen, burgonyanyomón áttörjük. A lisztet hozzászitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a 2 evőkanál margarint, megsózzuk, és egy csipet szerecsendiót adunk hozzá. Összegyúrjuk, alufóliába csomagoljuk, és kb. fél órát állni hagyjuk.
A zsemlét kb. 1x1 cm-es kockára vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, és zöldjével együtt nem túl vékony karikára vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, és szétnyomkodjuk. A virslit apró kockára vágjuk. A petrezselymet megmossuk, szárazra rázzuk, és felaprítjuk. A sült hús szaft kockát negyed liter vízben felfőzzük.
8 dkg margarint egy nagy serpenyőben felolvasztjuk, és a zsemlemorzsát kevergetve aranysárgára pirítjuk benne.
Felolvasztjuk a maradék 2 dkg margarint, megfuttatjuk benne a hagymát, beletesszük a virslit, és megpirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a petrezselyem felét, és összekeverjük a zsemlekockák felével.
A sült húsos szaftba beleszórjuk a zöldhagymát, az összezúzott fokhagymát, sűrűre főzzük, és a maradék petrezselyemmel megszórjuk.
A burgonyás tésztát kb. ceruza vastagságúra kinyújtjuk, 12x12 cm-es négyzetekre vágjuk. Minden négyzet közepére 1-1 púpozott teáskanál tölteléket teszünk, összefogjuk a csücsköket, és nedves kézzel gombócokat formálunk.
Forrásban lévő enyhén sós vízben kb. 25 perc alatt kifőzzük. Szűrőkanállal kiszedjük, jól lecsepegtetjük, megforgatjuk a pirított zsemlemorzsában, és a hagymamártással tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.