Fazékba öntjük a paradicsomlevet, hozzáadunk fél liter vizet, majd beletesszük az apróra vágott petrezselyemgyökeret, zellert, zeller zöldet, valamint egy hagymát egészben, végül sózzuk, borsozzuk.
Amíg felforr, a paprikákat kimagozzuk úgy, hogy szépen egyben maradjanak. Az egyik hagymát apróra vágjuk és 1 evőkanál olajon megdinszteljük, majd hozzáadunk egy kávéskanál pirospaprikát.
Ezt beletesszük a darált húsba, amit jól összekeverünk megmosott rizzsel, kis sóval, borssal, valamint az apróra vágott petrezselyemzölddel. Ezt a keveréket a paprikákba töltjük, majd a paprikák végét belisztezzük.
Ha marad még töltelék, gombócokat formálunk belőle és azokat is megfőzzük. Ha a leves felforrt, beletesszük a paprikákat, és a gombócokat is, valamint a paradicsomokat cikkekre vágva.
Miután megpuhultak a töltelékek, a hagymát kivesszük a levesből, ugyanis csak az íze miatt adtuk a töltött paprikához.
Elkészítjük a rántást: 2 evőkanál olajhoz 2 evőkanál lisztet adunk, összekeverjük, hozzáadunk 1 kávéskanál pirospaprikát, majd felöntjük 2-3 dl hideg vízzel, és alaposan elkeverjük. Ha felforrt, beleöntjük a levesbe. Összefőzzük, majd cukorral vagy édesítőszerrel ízesítjük.
Egy kisebb fazékban sós vizet forralunk és ebben kifőzzük a csigatésztát. Tálaláskor ebből is teszünk a tányérba, majd rámerjük a forró levest.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.