Előkészítés: A húst megmossuk, bedörzsöljük sóval és borssal. A zsömlét és a camembert sajtot kis kockákra vágjuk.
Elkészítés: A zsömlét összekeverjük a mazsolával, a citronáttal, és leöntjük a langyos tejjel. Hozzáadjuk a camembert sajtot, a fűszereket és a tojást. Összedolgozzuk, a húsra simítjuk, és feltekerjük. Konyhai cérnával összekötjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Felforrósítjuk a vajat, és körös-körül megpirítjuk benne a húst. A húst tepsibe fektetjük, leöntjük a borral, és a sütőben kb. 30 percig sütjük. Közben többször megforgatjuk. A körethez a zsömléket kockákra vágjuk, leöntjük langyos tejjel. A hagymát meghámozzuk, a petrezselymet leöblítjük, mindkettőt apróra vágjuk. Felforrósítjuk a vajat, megpirítjuk benne a hagymát, hozzáadjuk a petrezselymet. A tojással együtt a beáztatott zsömléhez keverjük. Sóval, borssal, és szerecsendióval fűszerezzük. A masszát egy tiszta konyharuhára borítjuk. A ruhát szorosan feltekerve, rúddá sodorjuk a masszát. A ruha végeit bekötjük, és magát a rudat is átkötjük. Forró vízbe tesszük, és lassú tűzön kb. 40 percig főzzük. Leszűrjük, kibontjuk a ruhából, és felszeleteljük a “gombócrudat”. A húst kivesszük, melegen tartjuk. A pecsenyelevet kis tálba szűrjük, felforraljuk, a konyakkal és a tejföllel elkeverjük. Felforrósítjuk a vajat, kissé megpirítjuk benne a gombócszeleteket, és a hús mellé kínáljuk a szósszal együtt.
Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 5584 kJ/1366 kcal
Fotó: Német sajt /Deutscher Käse
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.