Előkészítés: A húst megmossuk, bedörzsöljük sóval és borssal. A zsömlét és a camembert sajtot kis kockákra vágjuk.
Elkészítés: A zsömlét összekeverjük a mazsolával, a citronáttal, és leöntjük a langyos tejjel. Hozzáadjuk a camembert sajtot, a fűszereket és a tojást. Összedolgozzuk, a húsra simítjuk, és feltekerjük. Konyhai cérnával összekötjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Felforrósítjuk a vajat, és körös-körül megpirítjuk benne a húst. A húst tepsibe fektetjük, leöntjük a borral, és a sütőben kb. 30 percig sütjük. Közben többször megforgatjuk. A körethez a zsömléket kockákra vágjuk, leöntjük langyos tejjel. A hagymát meghámozzuk, a petrezselymet leöblítjük, mindkettőt apróra vágjuk. Felforrósítjuk a vajat, megpirítjuk benne a hagymát, hozzáadjuk a petrezselymet. A tojással együtt a beáztatott zsömléhez keverjük. Sóval, borssal, és szerecsendióval fűszerezzük. A masszát egy tiszta konyharuhára borítjuk. A ruhát szorosan feltekerve, rúddá sodorjuk a masszát. A ruha végeit bekötjük, és magát a rudat is átkötjük. Forró vízbe tesszük, és lassú tűzön kb. 40 percig főzzük. Leszűrjük, kibontjuk a ruhából, és felszeleteljük a “gombócrudat”. A húst kivesszük, melegen tartjuk. A pecsenyelevet kis tálba szűrjük, felforraljuk, a konyakkal és a tejföllel elkeverjük. Felforrósítjuk a vajat, kissé megpirítjuk benne a gombócszeleteket, és a hús mellé kínáljuk a szósszal együtt.
Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 5584 kJ/1366 kcal
Fotó: Német sajt /Deutscher Käse
2024.12.19.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.