Elkészítés: A kenyérszeleteket vízbe áztatjuk. A tintahalak bőrét lehúzzuk, hideg vízzel leöblítjük, a belsejüket is átmossuk, lecsöpögtetjük. A karjait feldaraboljuk. A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk. A sonkát vékony csíkokra vágjuk. 2 evőkanál olajat felforrósítunk, gyenge tűzön megfonnyasztjuk rajta a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a tintahal karjait, a sonkát, a kinyomkodott kenyeret és a fele mennyiség finomra vágott petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk, majd jól összekeverjük, és fedő alatt 15 percig pároljuk, amíg a folyadék elpárolog belőle. Hagyjuk kihűlni. A tintahalakat megtöltjük a masszával, majd a nyílásokat cérnával összevarrjuk. A tintahalakat tálba helyezzük. Hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, a fehérbort, a maradék petrezselymet, a kakukkfüvet és az olívaolajat. Sóval, borssal, Cayenne-borssal ízesítjük. 20 percig lassú tűzön főzzük. Tálalás előtt eltávolítjuk a cérnát, és a tintahalat a szósszal együtt tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.