Előkészítés: A burgonyát enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a hagymát félbevágjuk, és vékonyan felkarikázzuk. A paradicsomot megmossuk, karcsú gerezdekre vagy kisebb kockákra szeljük. A petrezselymet leöblítjük, levélkéit lecsipkedjük. A tonhalat kiemeljük az olajból, kisebb darabokra tördeljük. A kapribogyót lecsepegtetjük, és felaprózzuk.
Elkészítés: A hagymát meghintjük 1 mokkáskanál sóval és 1 evőkanál citromlével. A főtt burgonyát leszűrjük, meghámozzuk, hagyjuk kihűlni. Közben az öntethez a maradék 3 evőkanál citromlében oldódásig keverünk 1/2 kk. sót, simára keverjük a mustárral és a Worcester-szósszal, majd cseppenként beledolgozzuk az olívaolajat (a hal olaját is lehet), végül az áttört fokhagymát és a kapribogyót. A burgonyát felkarikázzuk, a formásabb szeletekkel kirakjuk egy nem túl mély tál szegélyét, a többit a hagymával, paradicsommal és a tonhallal együtt lazán beleforgatjuk az öntetbe. Meghintjük kevés (frissen) őrölt borssal, majd a tál közepére halmozzuk, és petrezselyemmel díszítve tálaljuk. Egytálételként, hidegbüfé részeként, könnyű vacsoraként kínálhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.