A tejet keverőtálba öntjük, robotgéppel elkerverjük benne a tojást, a sót és az olajat. Adagonként keverjük hozzá a tönkölylisztet. Figyeljünk rá, hogy a tészta teljesen csomómentes legyen. Hagyjuk állni kb. 1 órát, majd keverjük át újra.
Teflonos, vagy vékonyan olajozott, forró palacsintasütőbe szedjünk a tésztából, és nézzük meg, elég híg-e a tészta. Ha nem tudjuk szép vékonyra forgatni, akkor egy kevés tejjel vagy szódavízzel még hígíthatunk rajta picit.
Süssük pár percig, amíg a szélei barnulni kezdenek, majd fordítsuk meg, és süssük meg a másik felét is. Az elkészült palacsintákat halmozzuk egymásra, és folpackkal fedjük le fogyasztásig.
Édes és sós tölteléket is készíthetünk hozzá.
Megjegyzés
Sós töltelékek: kecskesajt céklával és dióval; olvasztott sajt pirított köménymaggal és tejszínes spenóttal; olívaolajon sült, fokhagymás paradicsom.
Édes töltelékek: friss, szezonális bogyós gyümölcsök; nyári csonthéjas gyümölcsök, mint például őszibarack vagy nektarin; pirított diófélék; kakaó, fahéj, lekvár.
Recept és fotó: Nagyi titka
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.