A száraz hozzávalókat egy tálban elkeverjük. A tojásokat kettéválasztjuk két edénybe. A sárgákat egy gépi habverővel felverjük, a fehérjéhez hozzáadjuk az édesítőt és a xilitet, majd kemény habbá verjük a géppel (ha egy gépet használunk, akkor érdemes a két használat között elmosni és szárazra törölni).
A sárgáját óvatosan és folyamatosan belekeverem a fehérjehabba, lassú, nagy ívű mozdulatokkal. Ezt követően a lisztes keveréket is ilyen módon több kisebb részletben adom a habhoz úgy, hogy az ne essen össze.
Egy kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük a kapott masszát és 170 fokon előmelegített sütőbe tűpróbáig sütjük. Majd kivesszük, óvatosan kiforgatjuk a formából/levesszük a forma oldalát attól függően, ki milyen formát használ(előtte érdemes egy késsel a piskóta és a forma oldala között végigmenni), és hagyjuk kihűlni a tésztát.
Miután kihűlt, egy éles késsel kettévágjuk a piskótát két lapra, és megtöltjük a túrókrémmel, majd a csokival bevonjuk és rászórjuk a mogyorót.
A túrót áttörjük és az olvasztott vaj kivételével minden hozzávalóval egy tálba átkeverjük. Ezután egy gép segítségével krémesre verjük, közben adjuk hozzá az olvasztott vajat. Ha már elég krémes, akkor betesszük a hűtőbe egy kis időre, hogy összedermedjen.
A mogyorón kívül minden hozzávalót egy tálba gőz fölött folyamatos keveréssel simára melegítünk. Majd egy kanál és egy kés segítésével bevonjuk a tortát gyors és határozott mozdulatokkal (ügyeljünk arra, hogy a csoki, amilyen gyorsan olvad, olyan gyorsan is hűl ki).
A mogyorót összetörjük (én egy konyharuhába tettem bele és egy nagyobb pengéjű késsel összenyomogattam), majd rászórjuk a tortára. Nem baj ha nem ugyanakkorák a darabkák, attól csak még érdekesebb és izgalmasabb lesz a torta. ;)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.