Elkészítés: A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, frissen tartó fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük. Kikenünk, kilisztezünk egy 24 cm-es tortaformát.
A töltelékhez az egrest megtisztítjuk, és a cukorral és 2 evőkanál vízzel felforraljuk, kb. 3 percig főzzük. A gyümölcsöt szűrőkanállal kivesszük, lecsepegtetjük.
A túrókrémhez a margarint kis edényben felolvasztjuk. A túrót áttörjük, a tojással, a cukorral, a pudingporral simára keverjük, majd a margarinnal krémesítjük.
A szóráshoz a hozzávalókat morzsára összedolgozzuk.
A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A tésztát lisztezett deszkán kb. 30 cm átmérőjű körlappá kinyújtjuk, és a formába simítjuk, hogy az oldalára is jusson. Rátöltjük a túrókrémet, és megszórjuk az egressel, majd a lisztes morzsával. A sütőben kb. 45 percig sütjük.
Ha kihűlt, tejszínhabbal, egressel és mentalevéllel díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.