Elkészítés: A töltelékhez a barackot megmossuk, magját kiemeljük. A tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a tejszínt összekeverjük, hozzáöntjük a tejben eldolgozott pudingport, majd a túróhoz adjuk, és botmixerrel simára turmixoljuk (folyékony állaga lesz).
Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tésztához a lisztet összedolgozzuk az apró kockára vagdalt vajjal, hozzáadjuk a porcukrot, a sót, a tejfölben szétmorzsolt élesztőt, a tojást, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Cipót formálunk belőle, és pihentetés nélkül a tepsi méretére nyújtjuk. A nyújtófára feltekerve tepsibe emeljük-terítjük, az oldalakon 2-3 cm-re felmagasítjuk, alját villával sűrűn megszurkáljuk.
A tésztát megszórjuk a diós zsemlemorzsával, majd magházukkal lefelé elrendezzük rajta a felezett barackokat, végül bevonjuk a túrókrémmel.
Azonnal sütőbe toljuk, és közepes bordamagasságon kb. 75-85 percig sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, papírostól deszkára emeljük, tetejét megszórjuk porcukorral, kb. 5x5 cm-es kockákra vágva, ribizlifürtökkel díszítve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.