Elkészítés: A megmosott, leszárított pisztrángok egyik oldalát éles késsel centinként beirdaljuk, majd a meghámozott, vékony szeletekre vágott répával megtűzdeljük, sózzuk, borsozzuk. Ezután a megmosott citromot felszeleteljük, olajozott tepsibe tesszük, ráfektetjük az előkészített pisztrángot, meglocsoljuk olívaolajjal, és 180 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
Közben a körethez a megmosott brokkolit sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, kihűtjük, késsel apróra vagdaljuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, sót, borsot, a zúzott fokhagymát, őrölt szerecsendiót és annyi zsemlemorzsát, hogy könnyen keverhető, de ne lágy fasírtmasszát kapjunk. Ezután vizes kézzel nagyobb dió nagyságú darabokat csípünk belőle, kigömbölygetjük, tenyérrel meglapítjuk, és serpenyőben forró olajon mindkét oldalukat pirosra sütjük. Ha elkészültek, lecsepegtetjük, papírszalvétával bélelt tányérra tesszük.
Tálaláskor a brokkolipogácsákat a sült citromszeleteket tányérra tesszük, ráfektetjük a forró pisztrángot. Azonnal kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.