A comb bőrét lehúzzuk, kicsontozzuk. A bőrt, és a csontot levesbe, vagy alaplébe tudjuk felhasználni. A húst vagy a természetes bontási lehetőségek (hártyák) mentén vágjuk darabokra, vagy felszeleteljük.
A fokhagymát gerezdjeire bontjuk, a gerezdeket hosszában átvágjuk. A szalonnát fokhagyma méretű vékony csíkokra vágjuk. A pulykahús darabokat megtűzdeljük a fokhagymával, és a szalonnával.
Vékony pengéjű késsel lyukakat szúrunk beléjük, és beledugdossuk őket.
Megszórjuk körben sóval, szárnyas fűszerkeverékkel, és kevés olvasztott zsírban, vagy olajban egy éjszakán át hűtőben pihentetjük.
Másnap magasabb falú tepsi aljára sorakoztatjuk, és fólia alatt, majd a legvégén a fóliát levéve kisütjük.
A sütési idő, a sütőtől függően kb. 35-45 perc.
A fűszeres pecsenyezsírról ne felejtkezünk meg! Reggelire, vagy vacsorára friss puha kenyérrel felséges!
Megjegyzés
A legegyszerűbb pulykasültek egyike. Bármilyen ünnepi asztalon megállja a helyét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.