A szalonnás-snidlinges zsebes pulyka steakburgonyával elkészítéséhez a pulykamellfilét vágjuk vastagabb szeletekre. Éles, hosszú pengéjű késsel óvatosan vágjuk zsebeket a hússzeletekbe úgy, hogy ne vágjuk át teljesen.
A zsemléket áztassuk rövid időre vízbe, alaposan nyomkodjuk ki, tépkedjük össze majd tegyük keverőtálba. Közben egy serpenyőben a szalonnát süssük le zsírjára, majd tegyük rá a megtisztított, felaprított vörös- és fokhagymát. Pároljuk meg, majd adjuk a zsemlékhez, ízesítsük sóval és borssal. Végül forgassuk hozzá a felaprított snidlinget.
A tölteléket töltsük a zsebekbe, a maradék töltelékből formázzunk kis gombócokat. A serpenyőben visszamaradt zsiradékon 1-1 perc alatt süssünk kérget a hússzeletek mindegyik oldalára. Tegyük olajjal kikent tepsibe a gombócokkal együtt.
180 fokra előmelegített sütőben süssük alufólia alatt kb. 35-40 percet, majd vegyük le a fóliát, emeljük fel 200 fokra a hőfokot, és még kb. 5 perc alatt pirítsuk meg a pulykaszeletek tetejét.
A burgonyát mossuk meg, héjukat alaposan sikáljuk le. Vágjuk cikkekre, terítsük szét egy sütőpapírral bélelt tepsiben. (Ha nem fér el a burgonya, süssük két részletben, egyszerre csak egy réteg krumplit tegyünk a tepsire.) Forgassuk össze az olajjal, borsozzuk meg, majd 180 fokos sütőben süssük puhára. A sütés vége felé ízlés szerint grillfunkcióval süssük pirosra. Az elkészült burgonyát finoman sózzuk meg.
A zsebes pulykát tálaljuk a steakburgonyával és a gombócokkal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.