A nyakakat megmossuk, egy lábasban vízzel felöntve feltesszük főzni.
A zöldségeket megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, beletesszük a levesbe a zöldborsóval együtt, majd fűszerezzük.
Elkészítjük a galuskát. A tojást felverjük, hozzáadjuk a grízt, megsózzuk, majd összekeverjük. Ha túl sűrű a massza, adunk még hozzá egy kevés levest, s egy másik lábasban, forrásban lévő vízbe szaggatjuk.ű
Amikor a leves hozzávalói megfőttek, akkor kitálaljuk a levest: a tányérba szedünk a levesből és a zöldségekből, teszünk bele galuskát, megszórjuk pirospaprikával, majd egy csilipaprikával díszítjük.
Megjegyzés
Nagyon finom leves készíthető csak tyúknyakból is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.