Elkészítés: 1. A linzertésztához a lisztet összegyúrjuk a vajjal, a cukorral, a vaníliás cukorral. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és fél órára betesszük a hűtőbe.
2. A piskótatésztához a tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzászitáljuk a lisztet, a keményítőt és a sütőport, majd a citromhéjat is belekeverjük. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Kibéleljük sütőpapírral egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját, belesimítjuk a tésztát, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. Kiborítjuk, hagyjuk kihűlni.
3. Közben a linzertésztát tortaforma nagyságúra nyújtjuk, a piskóta után a formába nyomkodjuk, villával megszurkáljuk, és kb. 15 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
4. A lekvár felét megmelegítjük, és a linzertésztára kenjük. A piskótát vízszintesen kettévágjuk, és az alsó felét a linzertésztára borítjuk.
5. A krémhez a zselatint beáztatjuk. A tojássárgáját vízfürdő felett habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, és hozzácsorgatjuk a meleg tejet. A zselatint kinyomkodjuk, és felolvasztjuk a meleg krémben. Kissé hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a joghurtot, és 3 citrom levét. Hidegre tesszük.
6. A tortaforma kapcsos oldalát meglazítjuk, és akkorára nyitjuk, hogy az alap köré tudjuk rakni a babapiskótákat. Ezeket kettévágjuk, és a tortalap köré rakosgatjuk. Amikor a krém elkezd kocsonyásodni, a tejszínt kemény habbá verjük, a krémbe forgatjuk, és a tortalapra simítjuk. Vigyázzunk, hogy a babapiskóták ne boruljanak el. A tortakarikát kissé megszorítva rátapasztjuk őket a tortára. A maradék piskótalapot ráborítjuk, és egy éjszakára hidegre tesszük.
7. A maradék lekvárt is felforrósítjuk, és a tortára kenjük. Megszórjuk a darált pisztáciával, és porcukorral csillagformákat hintünk rá sablon segítségével. Szeletelve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.