A lisztet elmorzsolom a zsiradékkal, hozzáteszem a kakaóport, a cukrot és a tojással összegyúrom. Fél óráig a hűtőben pihentetem, majd úgy 3 mm-re nyújtom a tésztát.
Fánkszaggatóval kiszúrom és előmelegített sütőben megsütöm. Nem szabad sokáig sütni, mert akkor kiszárad.
Amikor kihűlt, vegyes erdei gyümölcslekvárral megtöltöm és bevonom a megolvasztott csokival.
A citrom levét a porcukorral addig keverem, amíg el nem olvad a cukor, a linzertésztából kiszaggatott kis figurákat bevonom a citrommázzal, megszárítom. Amikor az Islereken megdermed a csoki, mindegyikre ragasztok egy kis figurát a maradék mázzal. Nagyon mutatós, finom sütemény Karácsonyra.
Megjegyzés
Egy kis ötlettel ünnepivé tehetüjük a finom, hagyományos Islert. Ajánlom a Karácsonyi asztalra, nagyon mutatós.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.