Elkészítés: A zsemléket felkockázzuk, és egy tepsiben aranybarnára pirítjuk.
Olajban megkaramellizáljuk a cukrot. Közben feldaraboljuk a hagymát, a sárgarépát, a gyökeret, és a zellert.
A nyúlcombot befűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel, és egy serpenyőben elősütjük.
A karamellben megpirítjuk a zöldségeket, majd hozzáadjuk az elősütött nyúlcombot, 1-2 babérlevelet, és vízzel felöntjük. Lassú tűzön főzzük.
A rotyogó fazékból kiemeljük a megfőtt húst, és félretesszük. Kivesszük a babérlevelet is, a levest pedig összemixeljük, és tovább főzzük.
Felteszünk vizet forrni. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját fűszerezzük sóval, borssal. Lisztet, apróra vágott petrezselymet és kevés vizet adunk hozzá, majd összedolgozzuk a pirított zsemlekockákkal. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a masszához keverjük. Gombócokat gyúrunk a zsemlemasszából, és forrásban lévő vízbe dobjuk.
A vadasmártásba mustárt teszünk, és meglocsoljuk fehérborral. Összeforraljuk, majd lisztből, tejfölből, és egy kevés vízből készített habarással sűrítjük. Pár csepp citromlével pikánssá tesszük.
Serpenyőben nagyon kevés olajat hevítünk, és a kifőtt zsemlegombócokat megpirítjuk.
Tálaláskor a húst bevonjuk a mártással, és a gombócokat melléhelyezzük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.