Elkészítés: A páchoz a hozzávalókat felfőzzük, és kihűlve a húsra önjük. 1-2 napig állni hagyjuk a hűtőben. Nagy szeletekre vágjuk a húst.
A hagymát megfonnyasztjuk, a paprikát és a paradicsomot hozzáadjuk. A sárgarépát kis lyukú reszelőn lereszeljük, ezt is a hagymára tesszük, pépesre főzzük. Ezután beletesszük a húst, a babérlevelet, a pirospaprikát, a fehérborsot, 1 kanál mustárt, sózzuk ízlés szerint. majd kb. 1 órát főzzük. Ekkor 2 dl vörösbort beleöntünk. Puhára főzzük. 1 kg húshoz 2 csapott evőkanál liszttel és 1 kávéskanál cukorral rántást készítünk, középbarnára pirítjuk. A rántást ezután felengedjük vízzel, simára keverjük, majd hozzáadunk fél liter tejfölt. 2 nagy darab ecetes uborkát lereszelünk, hozzáadjuk a húshoz, majd a tejfölös rántást is belekeverjük, és még egyszer felforraljuk.
A zsemlegombóchoz a szikkadt zsemlét kis kockákra vágunk, sütőlapon sütőbe tesszük, és világosbarnára piritjuk. 1 csokor petrezselymet apróra vágunk, 1 pici hagymát 1 kanál olajon megfonnyasztunk. A tejbe (1-1,5 dl) beletesszük a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, beleütjük a tojásokat, majd összedolgozzuk a zsemlével, hozzáadjuk a pirított hagymát is. Állni hagyjuk kb. 10 percet. 4 nagy burgonyát megfőzve összetörünk, ezt is a zsemléhez adjuk. Bő sós, olajos vízben kis gombócokat gyúrva, kifőzzük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.