Elkészítés: A hússzeleteket lisztbe forgatjuk. (A további fűszerezés miatt sózni csak enyhén szabad.) Kevés olajban átsütjük a húsok mindkét oldalát, s félretesszük.
Ebben az olajban a fokhagymagerezdeket kicsit átforgatjuk,
beletesszük a teavajat, visszatesszük a húsokat, s felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, ételízesítőt, őrölt borsot adunk hozzá, és puhára pároljuk. A levét elfőzzük, a színe miatt kicsit grillezni is lehet.
A megtisztított burgonyát vastagabb szeletekre vágjuk, és sóval ízesített vízben meggőzzük (nem szét!).
Vajon a lisztet világosra pirítjuk, felöntjük a tejjel, belekeverjük a tejfölt is, sózzuk, belereszeljük a szerecsendiót, esetleg fehérborsot is tehetünk bele. Ha besűrösödött, kihűtjük, az apróra vágott petrezselymet is belekeverjük.
A kihűlt, leszűrt burgonyát, a reszelt sajtot és ezt a besamelmártást óvatosan összekeverjük. Kivajazott tepsibe terítjük, a tetejére vajdarabkákat morzsolunk, kb. 220 fokos sütőben addig sütjük, míg a teteje megpirul.
Tálaláskor a besameles krumplira teszünk egy-két szelet húst, s a hússzafttal körbeöntözzük. Céklasalátával a legjobb, de ki lehet próbálni más salátát is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.