A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt a langyos tejben 1 mk. cukorral felfuttatjuk. A megkelt élesztőt a liszthez adjuk, a többi hozzávalóval együtt dagasztjuk addig, míg a tészta szép szálas lesz. A tésztát duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk. Két cipót formázunk belőle. Téglalap alakúra nyújtjuk (20×30 cm-re, 3 mm vastagra). A felénél elvágjuk, így 4-4 csíkunk lesz. A csíkok felső részére egy teáskanál vajat teszünk és feltekerjük. Mindegyiknél így járunk el.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. A tejet, tojássárgáját, sót összekeverjük és a puffancsokat lekenjük. Szezámmaggal megszórjuk. A vaj kifolyik a tésztából,ettől lesz finom, roppanós az alja. Fél órát pihentetjük. 175 fokra melegített sütőben kb. 25 perc alatt pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.