A rizst bő sós vízben al dente (harapható) állagúra főzzük, majd leszűrjük. Egy tálban hozzákeverjük a reszelt caciocavallo sajtot 1 db felvert tojással, valamint a nagyon kevés langyos vízben feloldott sáfránnyal együtt. Az egészet jól összedolgozzuk, és hagyjuk kihűlni.
Amint a rizs kihűlt, kanálnyi mennyiségekből kis gombócokat formázunk úgy, hogy a közepükbe kevés vajat és egy darabka primo sale sajtot teszünk. A gombócokat lisztben, majd a felvert maradék tojásban és zsemlemorzsában megforgatjuk, végül bő forró olajban adagonként kisütjük.
Az aranysárgára sült gombócokat konyhai törlőpapírra helyezzük. Forrón vagy langyosan tálaljuk.
Megjegyzés
Az arancíni megnevezés gombócok narancssárga színére utal.
A primo sale jellegzetes szicíliai juhsajt.
A caciacavallo tehéntejből készült aromás, szájban olvadó olasz gyúrt sajt. Tök alakúra formázzák. Éretten reszelhetővé keményedik.
A drága sáfrány helyett sáfrányos szeklicével is sárgára festheted a rizst.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.