Elkészítés: A tésztához a liszteket a sütőporral, 2 tojás sárgájával, a vajjal, csipetnyi sóval, reszelt citromhéjjal összegyúrjuk. Morzsálódik, de buci formára alakítjuk, frissentartó fóliába csomagolva 15-20 percig pihentetjük hűvös helyen.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és a kivajazott piteformát kibéleljük a tésztával. Az alját villával megszurkáljuk, és a 200 fokra előmelegített sütőben kissé elősütjük.
A töltelékhez összekeverjük a creme fraiche-t vagy a tejfölt a cukorral
és a pudingporral, majd a tojást hozzáadva alaposan elkeverjük. Az elősütött tésztára öntjük, majd beleszórjuk az egresszemeketm és a sütőbe visszatéve folytatjuk a sütést a 200-as hőfokon kb. 35-40 percig, majd 180 fokra csökkentjük (amikor a tészta közepe még lágy, a széle pedig már megszilárdult), és készre sütjük. A sütési ídő így kb. 60-75 perc.
A formában hagyjuk kihűlni, szeleteljük, tejszínhabbal kináljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.