A tészta hozzávalóit, a lisztet, a zsírt, az élesztőt, a cukrot, a tojássárgáját, a tejet, a sót és a citrom reszelt héját összedolgozzuk, és tésztát gyúrunk belőle. 3 cipót formázunk a tésztából és 45 percig letakarva, meleg helyen hagyjuk kelni.
A krémhez a tojásfehérjéket egy pici sóval kemény habbá verjük fel. A zsírt, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a tojáshabot, a végén belekeverjük a darált diót is.
A tésztákat 2 mm vastagságúra nyújtjuk, és mindegyiket megkenjük a darált diós krémmel. Úgy tekerjük fel, mint amikor kakaós csigát sütünk, és 2 cm-es szeleteket vágunk belőle.
A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.