Elkészítés: A sütőtököt félbevágom, kimagozom. A hagymákat megtisztítom, apróra vágom, a gombát vékonyra szeletelem, a trappista és a parmezán sajtot külön-külön lereszelem, a szikkadt kenyérbelet felkockázom. A sütőt előmelegítem 190 fokra.
A vaj felét takaréklángon megolvasztom, és kevergetve puhára párolom rajta a vöröshagymát, hozzáadom a gombaszeleteket, sózom, borsozom, és folyamatosan kevergetve megpárolom, amikor elkészült, félreteszem.
Aprítógéppel összedolgozom a mascarponét a tojásokkal. Belekeverem a reszelt trappista sajtot és a parmezánt, majd hozzáadom a hagymás gombát. A kész tölteléket alaposan megfűszerezem frissen reszelt szerecsendióval.
A maradék vajat megolvasztom, takaréklángon aranyszínűre pirítom benne a kenyérbél kockákat.
A félbevágott, kimagozott sütőtökdarabokat egymás mellé teszem egy tepsibe, amelybe előtte dupla rétegben sütőpapírt helyezek. A sütőtökökbe beleadagolom a gombás keverék egyharmadát, aztán rászórom a megpirított kenyérkockák felét. Ezután jön a gombás töltelék második harmada, a megmaradt kenyérkocka, és végül a maradék gombás töltelék.
A megtöltött sütőtökdarabokra lazán, nem tapadósan alufóliát helyezek, és 1,5 órára beteszem a forró sütőbe. Ha a tök belseje is puhára sült, készen van.
Felszeletelve, melegében tálalom, behűtött száraz fehérborral kínálom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.