Elkészítése: A zsírt, a tojássárgákat, a darált tepertőt jól összedolgozzuk. Kevés vízben áztatott élesztőt és a két pohár tejfölt hozzáadjuk, valamint az átszitált lisztet, sót, ízlés szerint borsot. Ezt a masszát kézzel jól összedolgozzuk, pihentetjük kb. fél óráig. Ez idő alatt megabáljuk a velőt, lehártyázzuk, és apró kockára daraboljuk. A tepertős tésztát kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és mint a harmonikát úgy hajtogatjuk. Negyed óra pihenés után ezt négyszer ismételjük. 1 cm-re kinyújtjuk a tésztát, az előkészített velőt rákenjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Feltekerjük, és újból kinyújtjuk jó ujjnyi vastagságúra. Késsel bevágjuk, és az egész felületet bekenjük tojássárgájával, amibe 1 evőkanál őrölt pirospaprikát keverünk, valamint egy leheletnyi cukrot. Kispohár segítségével kiszaggatjuk, a pogácsa derekánál megsodorjuk szép takarosra, sütőlapra helyezzük nem túl közel egymáshoz. Forró sütőben a közepesnél valamivel kisebb lángon szép aranybarnára sütjük. Hidegen, melegen kitűnő bor mellé való ez a laktató pogácsa.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.