A lisztet és az élesztőt egy keverőtálban összevegyítjük, belegyúrjuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, a rizstejet,a tojásfehérjét és 2 marék ízlés szerinti olajos magot. Egynemű tésztát készítünk belőle, majd letakarva, meleg helyen legalább a kétszeresére kelesztjük
Ha megkelt, egy 24 lyukú muffintepsit kikenünk margarinnal (így megúszható a tészta kinyújtása és szaggatása), körülbelül a feléig töltjük a tésztával, a tetejét megkenjük a tojássárgájával, meszórjuk a maradék napraforgómaggal, tökmaggal.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, körülbelül 20-25 perc alatt aranybarnára sütük.
Megjegyzés
Ha nem tejmentes változatot készítünk, sajttal is megszórhatjuk a pogácsákat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.