A leveles tésztát kitekerjük, majd a rövidebbik oldalával párhuzamosan kb. 1,5 cm széles csíkokra vágjuk.
A virslikről eltávolítjuk a műbelet, és pár helyen megszúrkáljuk mindet villával. 4-4 tésztacsíkot tekerünk rá a virslikre kis átfedéssel úgy, hogy az „arc” részt üresen hagyjuk. Az üresen hagyott részre konyhai olló hegyével készítünk két-két apró lyukat, és mindbe 2-2 borsszemet nyomunk.
A tésztát lekenjük egy kevés hideg vízzel felvert tojássárgájával, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-22 perc alatt készre sütjük a múmiákat. A tepsin hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés
Fanny Magtazin tippje: Úgy is díszíthetjük a múmiákat, hogy sütés után (bors helyett) 2-2 szem szegfűszeget szúrunk a virslikbe.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.