A spooky burger elkészítéséhez a darált marhahúst 2 csipet sóval 2 csipet borssal és a füst aromával összegyúrjuk és 6 adag gombócra osztjuk, majd sütésig a hűtőbe tesszük.
A zsemléket kettévágjuk és serpenyőben a belső felüket aranybarnára pirítjuk.
A pirított zsemlék alját megkenjük mustárral, majd apróra vágott lila hagymát és vékony szeletekre vágott csemege uborkát teszünk rá.
Kivesszük a hűtőből a húsgolyókat és a hamburger húst pogácsaformákra gyúrjuk, majd forró serpenyőben egy kevés olajon mind a két oldalára kérget pirítunk. Mikor már majdnem kész, rátesszük a cheddar sajtot és kissé ráolvasztjuk a húspogácsára. Amint megolvadt a sajt, kivesszük a serpenyőből és ráhelyezzük a mustáros-hagymás zsemle aljára.
A húspogácsára 2 szelet paradicsomot és felszeletelt jégsalátát teszünk, majd rátesszük a zsemle tetejét, amit megkenünk ketchuppal.
A sörtésztás hagymakarika elkészítéséhez a lila hagymát vastagabb karikákra vágjuk és szeleteire bontjuk.
A tempura lisztet a sóval és 50-100 ml sörrel csomómentesre keverjük, majd ebben alaposan átforgatjuk a hagymakarikákat. Ezután bő, 170 fokos olajban aranybarnára sütjük mindent, és a hamburger mellé tálaljuk.
Megjegyzés
Ha nincs tempura lisztünk, sima lisztet egy kevés keményítővel keverjünk össze.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.