Elkészítés: A vöröslencsét átválogatjuk, átmossuk, majd annyi sós, babérlevéllel és szemes borssal ízesített vízben tesszük fel főni, amennyi éppen ellepi. Kb. 10 perc alatt puhára főzzük.
Közben lereszeljük a cukkinit, a hagymát és a fokhagymát egy mélyebb tálba. Ide öntjük a főtt lencse harmadát, botmixerrel pürésítjük. Majd hozzáadjuk a maradék lencsét, a sajtot, a petrezselymet, fűszerezzük a masszát, és 6-7 evőkanál zabpelyhet is adunk hozzá. Lefedve állni hagyjuk legalább fél órán át.
Evőkanálnyi mennyiségű adagonként megforgatjuk zsemlemorzsában, ellapítjuk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megcsepegtetjük olívaolajjal, végül 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük a pogácsákat.
Nem csak főzelék mellé, hanem magában, joghurtos vagy tejfölös mártogatóssal is isteni finom!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.