A tojást felhabosítjuk a nyírfacukorral, majd hozzáadjuk a citrom lereszelt héjat és a vaníliarúd kikapart magjait.
Egy másik tálban elmorzsoljuk a felkockázott vajat a liszttel, azután hozzáadjuk a ledarált zabpelyhet és a sót. Összeöntjük a két tál tartalmát, és alaposan összedolgozzuk. Alufóliába csomagoljuk az így kapott tésztát, és a hűtőbe rakjuk 30 percre.
Azután lisztezett deszkán kinyújtjuk 2-3 mm vastagra, és nyuszi alakú kiszúróformával kiszúrunk belőle 45 db kekszet. Sütőpapírral leterített sütőlemezre tesszük a kekszeket, és a 170 fokos sütőben 10-12 perc alatt kisütjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.