Elkészítés: A szilvát félbevágom és kimagozom.
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kevés cukorral és sóval kemény habbá verem. A sárgáját a többi cukorral és fahéjjal szintén jól kikeverem, majd mehet bele az olaj, a citromhéj, a zabpehely és a sütőpor. Végül a fehérjehabot is hozzákeverem.
A sütőt előmelegítem 155 C fokra. Egy 33 x 35 cm-es tepsibe sütőpapírt teszek, ebbe öntöm a tésztát, elsimítom, majd a szilvával kirakom a tetejét. Sütőbe tolom, és 55 percig sütöm, míg világosbarnára nem sül. (tűpróba szükséges).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.