Előkészítés: A zellert, a burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, szeletekre vágjuk.
Elkészítés:
1. A vajat megolvasztjuk, megfuttatjuk rajta a zellert, majd rátesszük a burgonyát is. Kicsit összepirítjuk és felengedjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük, kíméletesen főzzük kb. 20 percig.
2. Kikeverjük a lisztet a tejjel, és gyors kevergetés mellett beleöntjük a levesbe. Főzzük még 10 percig, majd botmixerrel összetörjük, és apró lyukú szűrőn leszűrjük.
3. A tejszínt kikeverjük a tojássárgájával és a még forró, leszűrt levesbe keverjük, de már nem forraljuk tovább, A leves mellé pirítóst sütünk, amit kicsit megízesítünk a fokhagymával és tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.