Elkészítés: A tököt megtisztítjuk, lereszeljük, picit megsózzuk, és félretesszük pár percre.
Közben apró kockára vágjuk a zöldhagymát, és nagyon kevés olajon üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a kicsavart tököt. Kevergetve párolgatjuk, majd felöntjük a zsírtalan húslével. Fűszerként a töklevesbe csombordot (borsikafű) és kaprot morzsolunk, borsozzuk, és 5 perc alatt készre főzzük.
A lisztet elkeverjük pár kanál hideg vízzel, behabarjuk vele a levest, és még pár percig főzzük. Akkor botmixerrel összeturmixoljuk, majd már főzés nélkül hozzákeverjük a tejfölt.
Apróra vágott friss petrezselyemzölddel és olívaolajban pirított zsemlekockával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.