- A zöldséges batyu tésztájának elkészítéséhez leszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a tojást, az olajat, a sót, és alaposan összegyúrjuk. Negyed órát pihentetjük.
- Közben a vöröshagymát felaprítjuk, olajon üvegesre pirítjuk. Amikor már üveges, a darált húst hozzáadjuk. Sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük, majd pici vízzel felöntjük és átpároljuk.
- A zöldségeket (ha konzervek csak a legvégén!) hozzáadjuk a megpárolt húshoz, és együtt még további negyedórát fedő alatt pároljuk. Ízlés szerint fokhagymával ízesíthetjük.
- Amikor a töltelék is elkészült, a pihentetett tésztát kettévágjuk. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd nagyjából 10x10 centis kockákra parcellázzuk.
- A tésztakockák közepére pakoljuk a már elkészített zöldséges, húsos tölteléket. Az átló mentén félbehajtuk, hogy háromszög formát kapjuk. A tészta széleit óvatosan összenyomkodjuk, majd felvert tojással egyenletesen lekengetjük.
- A zöldséges, húsos batyuk elkészültek, már csak forró olajban mindkét oldalukat szép pirosra sütjük.
Mindmegette tipp: sütőpapírral bélelt, 200 fokra előlegített sütőben is megsüthetjük a batyukat.