Előkészítés: Nagyobb lábasban felforralunk egy liter sós vizet az olajjal, hozzáadjuk a kukoricadarát, és kis lángon álladó keverés mellett sűrűre befőzzük. Félretesszük és kihűtjük. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A paprikát, paradicsomot megmossuk, kicsumázzuk, és nagyobb kockára aprítjuk. A karfiolt, brokkolit apró rózsákra szedjük és megmossuk. A sonkát csíkokra vágjuk. A sajtot lereszeljük.
Elkészítés: Nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a vajat, beletesszük a hagymát, üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a póréhagymát, a fokhagymát, és pár percig kevergetve pároljuk. Ezután hozzáadjuk a többi előkészített zöldséget, megsózzuk, borsozzuk, összekeverjük, és lefedve, lassú tűzön kb. 10 percig pároljuk. Kikenünk vajjal egy tűzálló tálat, belesimítjuk a kukoricamasszát úgy, hogy pereme is legyen, majd beleöntjük a megpárolt zöldségkeveréket. Megszórjuk sonkával. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tejfölbe beleütjük az egész tojást, kissé felverjük, majd a töltelékre öntjük. Végül megszórjuk reszelt sajttal. Betesszük a tálat a sütőbe, és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Kivesszük, kicsit hűlni hagyjuk, majd szeletelve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.