Elkészítés: A rostélyosszeleteket gyöngén kiverjük, sózzuk, borsozzuk, és forró zsírban vagy olajban mindkét oldalát megsütjük.
A szeleteket kivesszük, az olajban az apróra vágott hagymát megpárolunk, majd a húsokat rárakjuk, és kevés vízzel fedő alatt pároljuk.
Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a vékony metéltre vágott vegyes zöldséget, kevés pirospaprikát, babérlevelet. Ha a zöldség egészen megpuhult, hozzáadjuk a 0,5 dl fehérbort, és zsírjára sütjük.
Amikor a zsírjára sült, kiemeljük a hússzeleteket, hozzáadjuk a lisztet, ezzel elkeverjük, és tejföllel felengedjük, 1 kanál mustárt, csipetnyi cukrot adunk hozzá. Végül az apróra vágott petrezselyemzöldet is a mártáshoz adjuk, visszatesszük a húst, átforraljuk.
Köretnek rizst kínáljunk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.