Elkészítés: A tojásokat a forrástól számított 10 perc alatt keményre főzzük. Hideg vízzel nagyon jól lehűtjük, majd a héjától megszabadítjuk.
A megtisztított hagymát kockára vágjuk, az olajon megfuttatjuk, rátesszük a paprikát, sót, kevés borsot, és felöntjük 1 dl vízzel. Ezt elrotyogtatjuk, majd belerakjuk a megtisztított, kis kockára vágott zöldségeket, annyi vizet teszünk rá, hogy ellepje, és puhára pároljuk.
Amikor puha, rátesszük a kockára vágott főtt tojást, és összeforraljuk. Ha kell, a vizet pótoljuk, és a pörköltet még ízesítjük. Aki szereti, tehet bele fokhagymát is.
Rizzsel, főtt burgonyával, nokedlivel vagy puha kenyérrel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.