Elkészítés:
1.) Előveszünk egy mély, műanyag tálat, és összekeverjük benne a lisztet a sütőporral, 2 csipet sóval, majd összemorzsoljuk az apró darabokra vágott vajjal. Beledolgozzuk az 1 tojássárgát, a tejfölt, és cipóvá gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.
2.) Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és megpirítjuk rajta a zöldségeket, majd kevés vízzel felöntjük, és puhára pároljuk az egészet. Sóval, borssal, őrölt szerecsendióval, oregánóval fűszerezzük.
3.) A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát elővesszük a hűtőből, lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk, majd beletesszük egy kör alakú, alacsony peremű, kivajazott, kilisztezett tortaformába, villával megszurkáljuk. A sütőbe tesszük, és 15 percig sütjük.
4.) Kivesszük a tésztát a sütőből, rásimítjuk a lecsöpögtetett zöldségeket, majd ráöntjük az öntetet. Megszórjuk reszelt sajttal, és betesszük a sütőbe sülni. Kb. 20 perc alatt sül meg, de a sajtból látni fogjuk, hogy megpirult. Nemcsak finom, de nagyon dekoratív zöldségköret. :-))
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.